تاثیرات منفی نوشیدن آب تصفیه شده به روش RO بر سلامتی بدن!
در حالی که فرمول شیمیایی آب بسیار ساده می باشد (H2O) ولی در حقیقت ، آب مایعی کاملا پیچیده است.
این مایع پیچیده در طبیعت بصورت خام و خالص یافت نمی شود و ترکیب آن با عوامل متعددی مانند فعل و انفعالات جوی ، مواد معدنی موجود در خاک و تماس با مواد زنده و آلی موجب شده که بصورت ناخالص بدست آید.
بنابراین آب طبیعی حاصل ، در حالت خام خود ، حاوی آثار گازها ، مواد معدنی ، آب ارگانیک و حتی عوامل بیماری زا است.
بنابراین ، هیچ منبع آب زیرزمینی یا سطحی هرگز از نظر شیمیایی H 2 O خالص نبوده است.
برای اطمینان از این که آبی که می نوشیم برای انسان بی خطر است ، هر کشوری حداکثر غلظت قابل قبول را در میزان غلظت اجزای معدنی و آلی محلول در آب تعیین کرده است.
این سطوح قابل قبول بر اساس مجموعه ای از عوامل مانند محیط طبیعی ، شرایط خاک و سایر عوامل جامعه تعیین می شود.
ممکن است این سوال برای شما پیش آید که چرا این املاح را بطور کامل از آب حذف نمی کنند؟
دلیل این امر این است که ، در حالی که برخی از املاح برای سلامتی انسان مضر هستند ، برخی دیگر مانند مواد معدنی ضروری محلول (مانند سدیم ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و غیره) برای حفظ سلامت بدنمان حیاتی هستند..
با این حال ، برخی از تکنیک های تصفیه آب ، این مواد معدنی محلول لازم و مفید را حذف می کنند. که نیازی به حذف این مواد در صورت استاندارد بودن نیست.
مصرف این گونه آب ، بدون مواد معدنی، بدنمان را از مزایایی که از املاح معدنی آب بدست می آورد، محروم می سازد.
آب غیر معدنی چیست؟
اسمز معکوس (RO) یک روش تصفیه آب است که به طور گسترده استفاده می شود.
آب تحت فشار با عبور از یک غشای نیمه تراوا عوامل بیماری زا ، ناخالصی ها و متأسفانه یون های معدنی خود را از دست می دهد.
بنابراین آب RO یک آب خالص و در عین حال غیرمعدنی است که فاقد مواد و املاح معدنی ضروری مانند سدیم ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و سایر مواد جامد محلول مهم است.
به طور معمول ، استفاده از آب RO مناسب آزمایشگاه ها و صنایع بوده ، با این حال ، با افزایش آلودگی آب ، کاربرد تصفیه آب RO حتی برای افراد عادی، برای تصفیه آب برای استفاده روزانه خود که از فیلترهای آب RO استفاده می کنند ، گسترش یافته است.
با توجه به استفاده گسترده از آب تصفیه شده توسط فیلتر های RO، آگاهی از این واقعیت بسیار مهم است که RO ، با وجود اینکه آب خالص را تأمین می کند ، مواد معدنی ضروری را که برای سلامتی انسان ضروری هستند نیز را حذف می کند.
مصرف آب فاقد مواد معدنی طبیعی تأثیرات نامطلوبی بر سلامت ما دارد.
پیامدهای احتمالی نوشیدن آب فاقد مواد معدنی حاصل از تصفیه به روش RO بر عملکردهای حیاتی بدن؟
نوشیدن آب با محتوای معدنی کم ، یعنی آب با TDS کم (کل مواد آلی و غیرآلی محلول در آب) بر هموستاز بدن ما تأثیر منفی می گذارد.
چنین مقدار کمی از مواد معدنی که از طریق ادرار نیز دفع می شوند منجر به عدم تعادل مواد معدنی بدن می شود که این عدم تعادل برترشح هورمون ، عملکرد کلیه و تراکم مواد معدنی استخوان تأثیر مخربی دارد.
کاهش بیش از حد مواد معدنی ضروری موجود در آب مانند سدیم ، کلسیم ، کلرید ، یون های پتاسیم ، فشار اسمزی حساس خون را مختل کرده و عدم تعادل الکترولیت را ایجاد می کند.
در چنین شرایطی ، مصرف آب تصفیه شده ی RO بیشتر اندام های بدن را از تغذیه لازم محروم می کند که در نهایت باعث ایجاد علائم ناتوان کننده مانند سردرد ، خستگی و ضعف ، گرفتگی عضلات و اختلال در ضربان قلب همراه با تأثیر منفی بر ترشح هورمون ، عملکرد کلیه و تراکم مواد معدنی استخوان می شود.
-
تأثیرات قلبی عروقی ، عصبی و رشدی
اگرچه آب منبع اصلی کلسیم و منیزیم نیست ، تحقیقات نشان داده است که مصرف آب با مواد معدنی کم مانند کلسیم و منیزیم کم، با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی ، شکستگی استخوان در کودکان ، زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد ، برخی بیماری های عصبی و غیره مرتبط است.
-
تأثیر بر استحکام استخوان ، فشار خون و تشکیل خون
بدن انسان برای عملکرد بهینه به مواد معدنی و ریزمغذی های خاصی نیاز دارد.
منابع چنین مواد مغذی شامل آب طبیعی غنی شده با مواد معدنی ، گیاهانی که در چنین آبی رشد می کنند و حیواناتی که این گیاهان را مصرف می کنند، می باشند.
شواهد نشان داده است که عناصر معدنی آب در مقایسه با عناصر غذایی به راحتی در بدن جذب می شوند.
افزایش مصرف غذاهای غیرمغذی که ذاتاً فاقد مواد مغذی ضروری هستند ، هنگامی که با نوشیدن آب تصفیه شده با فیلتر RO که مواد و املاح معدنی مفید خود را از دست داده است تأثیر منفی فوق العاده ای بر سلامت ما بجا می گذارند.
به عنوان مثال ، کمبود کلسیم منجر به شکنندگی استخوان ها می شود ، کمبود منیزیم و پتاسیم به فشار خون بالا کمک می کند و کاهش مصرف آهن از آب فاقد مواد معدنی در تشکیل خون اختلال ایجاد می کند.
-
افزایش خطر بیماری مزمن کلیه و اختلالات گوارشی
pH مقداری است که میزان اسیدیته یا قلیایی هر محلول را اندازه گیری می کند که در آن شش تا هشت خنثی و مقادیر کمتر اسیدی در نظر گرفته می شود.
آب حاصل از فرآیند تصفیه RO دارای مقدار pH پایینی است.
مصرف طولانی مدت آب با pH کم دارای اثرات نامطلوبی بر سلامتی میباشد مانند افزایش خطر ابتلا به اختلالات کلیوی و مشکلات گوارشی.
خواص آب آشامیدنی خوب :
خنک ، تمیزوشفاف بودن، دارا بودن عناصر و املاح مفید معدنی ، PH مناسب و استاندارد
ودرپایان…
دستگاه های تصفیه کننده با فیلتر RO ممکن است سطح TDS را کمتر از مقادیر استاندارد کاهش دهند و در نتیجه بر سلامت انسان تأثیر منفی بگذارند.
بنابراین مردم باید قبل از تصمیم گیری در مورد نصب آن ، عملکرد دستگاه تصفیه آب RO و پیامدهای منفی ناشی از مصرف آب فاقد معدنی را بدانند.